Segueix-nos a les xarxes socials:

Pals inverteix 8.500 euros en il·luminació sostenible a l'escola Quermany

Ha substituït les làmpades convencionals per 422 fluorescents LED que reduiran el consum

L'escola Quermany de Pals compta des del passat mes de desembre amb un nou sistema d'il·luminació més sostenible i econòmic. La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Pals, aprofitant el Pont de la Puríssima, va instal·lar il·luminació LED a totes les aules i dependències del CEIP amb el triple objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques del centre, contribuir a la reducció d'emissions de CO2, i complir amb els objectius del Programa d'Escoles Verdes (PEV) impulsat per la Generalitat de Catalunya i del qual l'escola Quermany forma part des del 2015.

L'actuació, amb una inversió total de 8.572,28 euros, ha estat finançada en un 50% per la Diputació de Girona. Els treballs han consistit en l'adequació de les instal·lacions elèctriques i en la substitució de les làmpades convencionals per 422 fluorescents LED que permetran reduir fins a un 40% l'actual consum energètic; o el que és el mateix, aconseguir una reducció d'un total de 13.000 quilowatts hora (Kwh) a l'any.

El canvi del sistema d'il·luminació de l'escola Quermany forma part del Pla d'Acció Local per a l'Energia Sostenible (PAES) que l'Ajuntament de Pals duu a terme a través de la Regidoria de Medi Ambient amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica i suscitar entre la ciutadania una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre els propis hàbits en matèria de despesa energètica.

Prem per veure més contingut per a tu