Segueix-nos a les xarxes socials:

Un xàfec intens inunda carrers de Palamós, Palafrugell i Begur

Als tres municipis, la pluja va descarregar uns 30 litres per metre quadrat en mitja hora, cosa que va col·lapsar d'aigua diferents vies · Malgrat l'aparatositat de l'episodi de precipitacions, no hi va haver afectacions de gaire consideració

Un fort xàfec va sorprendre ahir, quan passaven pocs minuts de les dues del migdia, els veïns de Palamós, de Palafrugell i de Begur. D´acord amb les dades de l´estació palamosina de Meteoclimatic de Jordi Rodríguez, a la vila hi van caure 28,6 litres per metre quadrat en mitja hora. A Palafrugell, aquesta tempesta es va prolongar una hora i quart, període en el qual es van recollir 37 litres per metre quadrat, si bé la gran part, 30,8 litres per metre quadrat, es van concentrar en 35 minuts (d´un quart de tres a les tres menys deu de la tarda), segons informava meteopalafrugell.net.

Malgrat la intensitat d´aquesta pluja les afectacions van ser escasses i, de fet, els bombers només van rebre sis avisos per inundacions en baixos i terrasses -quatre a Palamós, un Begur i un altre a Palafrugell-, si bé no van poder actuar en cap d´ells perquè, com van explicar del cos d´emergències, les seves bombes poden actuar quan hi ha una acumulació d´almenys 50 centímetres d´aigua, mentre que les acumulacions que es van trobar en els sis casos eren d´escassa alçada. Sí que van actuar retirant fulles que tapaven un embornal de Palamós.

També a Palamós, una placa d´asfalt d´uns 20 metres es va aixecar uns 20 centímetres a la cruïlla del carrer Àngel Guimèra amb el camí Vell de la Fosca, cosa que va obligar a senyalitzar-ho perquè els conductors anessin amb precaució ja que va formar un escaló. Les imatges de vídeos que hi havia a les xarxes mostraven una gran quantitat d´aigua en aquesta via. La Policia Local també va rebre avisos d´entrada d´aigua al centre comercial i a l´entorn del mercat municipal, una problemàtica habitual quan plou fort i que els veïns i comerciants reclamen que se solucioni. A Begur, l´associació de Protecció Civil va alertar la gent que la riera de sa Riera baixava amb molta força, motiu pel qual recomanava no travessar-la fins que es reduís el cabal. A Palafrugell, va entrar aigua el pavelló d´hoquei. En tot cas, les policies locals dels tres municipis van informar que l´aigua s´havia evacuat amb rapidesa i que no hi havia afectacions rellevants.

Prem per veure més contingut per a tu