Segueix-nos a les xarxes socials:

Begur reconverteix l'aparcament de la plaça del Carme en parc urbà

Begur reconverteix l'aparcament de la plaça del Carme en parc urbàbegur

Begur comença la reconversió de l'aparcament de la plaça del Carme en parc urbà. L'actuació ha començat aquesta setmana i mantindrà una petita zona d'aparcament. La modificació és part d'un pla més ampli per reduir la densitat urbana.

En aquest sentit, la segona actuació és a la plaça del carrer Sant Pere, que es farà al mes d'octubre, un cop passada la temporada turística. «L'objectiu és obrir el nucli a les persones, creant punts de trobada», va recordar ahir el regidor d'Obres i Serveis, Francesc Pilsà.

L'adequació i condicionament de la plaça del Carme té un termini d'execució d'un mes i consisteix en destinar la major part de la seva superfície en un parc, que tindrà un paviment de sauló i una rampa d'accés.

Tot i això, una petita part, separada per un muret, s'adequarà per a aparcament de manera ordenada i pavimentada. A més, el projecte també preveu el drenatge de les aigües pluvials, la instal·lació de punts de llum i el soterrament de les línies de baixa tensió i de telefonia que creuen actualment pel mig de la plaça. Segons l'Ajuntament, l'actuació té un pressupost de 40.697 euros.

Pel que fa a la reurbanització de la plaça del carrer Sant Pere es concreta en eliminar el mur perimetral que hi ha actualment i salvar la diferència de cota amb diverses terrasses formades amb mur de pedra seca que connectin els diferents nivells d'accés al parc. A la part més alta es crearà una terrassa amb un paviment de peces de formigó prefabricat i, a un segon nivell, es crearan dos espais verds amb arbres i gespa.

Prem per veure més contingut per a tu