Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Hospital de Palamós aposta pel coneixement en els parts a l’aigua de la mà d’una referent internacional

La directora del Waterbirth International, Barbara Harper, ha estat la responsable de la formació

L’Hospital de Palamós aposta pel coneixement en els parts a l’aigua de la mà d’una referent internacionalARXIU

Una trentena de professionals dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) van realitzar fa uns dies una formació sobre el part a l’aigua. Diferents professionals de la Unitat d’Infància i Dona, des de llevadores a especialistes en pediatria o ginecologia, van participar en dos dies intensos on van aprendre de la mà de Barbara Harper quins són els fonaments del part a l’aigua, aspectes fisiològics i pràctiques i pautes clíniques.

Barbara Harper és infermera i llevadora i experta en parts a l’aigua i parts fisiològics respectats. És també fundadora i directora de Waterbirth Internacional, centre que promou i investiga el part a l’aigua i el naixement amable des del 1983. És una referent internacional sobre part respectat i formadora en aquest àmbit en més de 60 països. La formació ha servit per analitzar quins són els passos a seguir per poder incloure el part a l’aigua a la sala de parts de l’hospital de Palamós.

El part a l’aigua és el proper objectiu de la Unitat d’Infància i Dona en el seu objectiu cap a la humanització del procés de naixement que ja fa anys que està duent a terme. En aquest sentit, des d’aquest any, les cesàries programades ja poden ser amb acompanyant. En la línia de projecte a finals d’abril, diferents professionals també van formar-se en humanització de la mort perinatal i neonatal a càrrec de l’associació Umamanita, amb l’objectiu de donar una millor atenció a les famílies a qui els toca passar per aquest procés.

Prem per veure més contingut per a tu