Segueix-nos a les xarxes socials:

Detonen la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a tocar del port de Sant Feliu

L'operació per neutralitzar l'explosiu s'ha hagut de fer en dues fases

Detonen la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a tocar del port de Sant FeliuPere Carreras / Ajuntament de Sant Feliu

Una bomba de l'aviació de la Guerra Civil ha fet mobilitzar els efectius d'emergència a Sant Feliu de Guíxols.

Es va localitzar el 7 de desembre i està localitzada a 280 metres de la bocana. Uns submarinistes van fer la troballa i arran d'això, es va activar als especialistes.

La bomba, segons l'ACN, fa aproximadament un metre i contindria uns 16 quilos de càrrega explosiva, concretament trilita.

L’explosiu, anomenat "negrilla" es troba a 15 metres de profunditat i és una bomba de l’aviació de la legió Condor de la Guerra Civil. La van localitzar uns submarinistes durant el pont de principis de desembre i van alertar la Guàrdia Civil. En el dispositiu, hi han participat efectius dels GEAS.

Els artificiers de l'Armada Espanyola han detonat la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a uns 280 metres del port de Sant Feliu de Guíxols cap a dos quarts de dues del migdia. L'operació, que ha començat cap a dos quarts de dotze, s'ha hagut de fer en dues fases i s'hi ha fet dues detonacions.

Efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil abalisant la zona

Zona tancada

Arran d'això i per seguretat, el Club Nàutic alerta a través de les xarxes socials que s'ha limitat la navegació en una àrea d'una milla al voltant d'on es troba l'explosiu i s'ha tancat la bocana del port. Hi haurà avisos per ràdio i llanxes de la Guàrdia Civil controlant el perímetre.

No és la primera vegada que apareixen artefactes explosius a Sant Feliu de Guíxols. Al llarg dels últims anys se n'han trobat en altres punts del litoral.

Prem per veure més contingut per a tu