Detonen la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a tocar del port de Sant Feliu

L'operació per neutralitzar l'explosiu s'ha hagut de fer en dues fases

L'efecte de la detonació del segon explosiu

L'efecte de la detonació del segon explosiu / Pere Carreras / Ajuntament de Sant Feliu

Gemma Tubert (ACN)

Una bomba de l'aviació de la Guerra Civil ha fet mobilitzar els efectius d'emergència a Sant Feliu de Guíxols.

Es va localitzar el 7 de desembre i està localitzada a 280 metres de la bocana. Uns submarinistes van fer la troballa i arran d'això, es va activar als especialistes.

La bomba, segons l'ACN, fa aproximadament un metre i contindria uns 16 quilos de càrrega explosiva, concretament trilita.

L’explosiu, anomenat "negrilla" es troba a 15 metres de profunditat i és una bomba de l’aviació de la legió Condor de la Guerra Civil. La van localitzar uns submarinistes durant el pont de principis de desembre i van alertar la Guàrdia Civil. En el dispositiu, hi han participat efectius dels GEAS.

Els artificiers de l'Armada Espanyola han detonat la bomba d'aviació de la Guerra Civil localitzada a uns 280 metres del port de Sant Feliu de Guíxols cap a dos quarts de dues del migdia. L'operació, que ha començat cap a dos quarts de dotze, s'ha hagut de fer en dues fases i s'hi ha fet dues detonacions.

Efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil abalisant la zona

Efectius dels GEAS de la Guàrdia Civil abalisant la zona / GEMMA TUBERT (ACN)

Zona tancada

Arran d'això i per seguretat, el Club Nàutic alerta a través de les xarxes socials que s'ha limitat la navegació en una àrea d'una milla al voltant d'on es troba l'explosiu i s'ha tancat la bocana del port. Hi haurà avisos per ràdio i llanxes de la Guàrdia Civil controlant el perímetre.

No és la primera vegada que apareixen artefactes explosius a Sant Feliu de Guíxols. Al llarg dels últims anys se n'han trobat en altres punts del litoral.