14 de juny de 2019
14.06.2019
Diari de Girona

Troben un micròfon ocult en el robot de cuina del Lidl

Dos joves han descobert la facilitat amb què aquest aparell pot ser vulnerable a ciberatacs

14.06.2019 | 17:35

El nou robot de cuina del Lidl ha disparat les alarmes a les xarxes socials. I és que el Monsieur Cuisine Connect que comercialitza la cadena alemanya compta amb un micròfon ocult que pot ser fàcilment 'hackejat', a més d'altres problemes de seguretat.

Ha estat la web francesa Numerama qui ha descobert que el robot de cuina del Lidl podria ser vulnerable a atacs. Aquesta pàgina assegura que dos joves aficionats a la informàtica, Alexis Viguié i Adrien Albisetti, van començar a 'hackejar' aquest dispositiu per una aposta.

I és que un amic d'Alexis el va reptar a jugar al videojoc 'Doom' al robot de cuina del Lidl. El que aquest jove no s'imaginava era que 'hackejar' aquest aparell seria bastant fàcil i el pitjor de tot: que trobaria un micròfon ocult l'existència del qual no s'esmenta en les instruccions del robot de cuina, a la pàgina web de Lidl ni en cap un altre lloc.

El robot de cuina del Lidl, dissenyat a Alemanya i produït a la Xina, es ven per 359 euros. Compta amb una pantalla tàctil de set polzades i amb connexió wifi per poder descarregar receptes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook