03 de novembre de 2020
03.11.2020
Diari de Girona
PROJECCIONS

Mostra de cinema espiritual de Catalunya

Projecció de les pel·lícules 'El jove Ahmed' (20 de novembre) i 'The Farewell' (27 de novembre) a l'Espai Caixa

03.11.2020 | 10:19
Fotograma de la pel·lícula belga "El jove Ahmed"

Aquesta mostra és un esdeveniment cinematogràfic anual que posa en valor la presència de l'espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa", la Filmoteca de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Agape y els cinemes Verdi.


EL JOVE AHMED

L'Ahmed, un jove musulmà de 13 anys que viu a Bèlgica, afronta el seu destí atrapat entre els ideals de puresa dels quals li parla el seu imam i les passions de la seva pròpia vida.

Els germans Dardenne se centren en les conseqüències de la radicalització en un jove i el seu entorn. De nou, el seu cinema de temàtica social i de viva actualitat ens obre portes per al diàleg.

La pel·lícula va guanyar el premi a millor director al Festival de Canes 2019 i els de millor guió i muntatge al Festival de Valladolid - Seminci 2019.

Títol original: Le jeune Ahmed
Gènere: drama
Idioma original: francès, àrab
Durada: 84 min

HORARIS
Divendres 20 de novembre, a les 17 h

COMENTARIS
Presentació i col·loqui posterior a càrrec de Mohamed El Amrani, president de l'associació Xarxa de Convivència i de l'associació Azahara per a la cooperació al desenvolupament

Aquesta activitat es farà a l'Auditori d'EspaiCaixa Girona:
Pl. del Poeta Marquina, 10, baixos
17002 Girona

Preu: 4 euros (50% de descompte per als clients de CaixaBank)

Més informació


THE FAREWELL

Els Farewell decideixen convocar una reunió familiar a la Xina quan descobreixen que l'àvia pateix un càncer de pulmó terminal. Els pares de la Billie, que viuen a Nova York, es neguen a participar en el que consideren que és una farsa. Però ella se'n va a la Xina per poder acomiadar la seva estimada àvia i tornar a estretir vincles perduts amb la família a causa de la distància.

El film parla del dol i de les diferents maneres que té l'ésser humà d'afrontar-lo, i explora el xoc cultural entre Orient i Occident.

La pel·lícula va obtenir el guardó de millor actriu de comèdia als Globus d'Or per Awkwafina i va estar nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa als BAFTA.

Títol original: The Farewell
Gènere: drama, comèdia
Idioma original: xinès, anglès, japonès, italià
Durada: 100 min

HORARIS
Divendres 27 de novembre, a les 17 h

COMENTARIS
Presentació i col·loqui posterior a càrrec de Salima Abdessamie, responsable de projectes de l'associació Azahara i presentadora de Ràdio Salt


Aquesta activitat es farà a l'Auditori d'EspaiCaixa Girona:
Pl. del Poeta Marquina, 10, baixos
17002 Girona

Preu: 4 euros (50% de descompte per als clients de CaixaBank)

Més informació

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook