El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha recordat avui que el Govern no pot prohibir manifestacions com la que ha convocat Falange Espanyola i de les JONS el 13 de setembre a Arenys de Munt (Barcelona), data en què aquesta població farà una primera consulta a escala municipal sobre l'autodeterminació de Catalunya, i ha recordat que l'esmentada formació política no està il·legalitzada.

"La concentració la demanava un partit legal", ha dit Saura, qui ha recordat que, amb la legislació a la mà, el Govern no té capacitat per no autoritzar una manifestació, sinó que el màxim que pot fer és el que ha fet en aquest cas, que és que l'acte es faci en un emplaçament diferent al proposat per motius de seguretat.

"Només es poden prohibir --manifestacions-- en els casos en què es pugui certificar molt clarament que es farà apologia del terrorisme o que hi haurà danys a persones", ha dit Saura.

Ha indicat que Falange va sol·licitar organitzar la seva concentració a Arenys de Munt davant del consistori, i que la Generalitat ha decidit que es faci a la plaça de Catalunya, com li va proposar l'Ajuntament, per evitar incidències.

També ha indicat que l'Ajuntament d'Arenys de Munt tramitarà a la Conselleria d'Interior un informe sobre la situació.

Arenys de Munt és una població de 8.000 habitants situada a la comarca del Maresme, a escassos 40 quilòmetres de Barcelona. El seu alcalde, Carles Móra, pertany a una formació independent vinculada a ICV-EUiA-EPM, que presideix el conseller Saura, i van votar a favor del referèndum d'autodeterminació el partit de Móra --Arenys de Munt 2000--, ERC, CiU i les CUP.