04 de setembre de 2009
04.09.2009

Un jutjat suspèn el referèndum sobiranista d'Arenys de Munt

L'alcalde del municipi assegura que la consulta sobre l'autodeterminació es farà tot i la prohibició

04.09.2009 | 02:00

Un jutjat de Barcelona va acordar suspendre l'autorització municipal del referèndum popular sobre l'autodeterminació de Catalunya convocat per al 13 de setembre a Arenys de Munt, en considerar que aquest tipus de consultes són competència exclusiva de l'Estat. La jutgessa estima així el recurs presentat abans-d'ahir per l'Advocacia de l'Estat contra la convocatòria del referèndum, impulsat per una agrupació independentista i que va ser autoritzat el 4 de juny passat pel ple municipal.
Per la seva banda, l'alcalde de la localitat, Carles Mora, va assegurar que tot i la prohibició judicial, la consulta sobre l'autodeterminació se celebrarà. Mora va subratllar que "el referèndum tira endavant, i amb la gent cada vegada amb més il·lusió i més motivació".
Davant la decisió del jutjat contra la consulta que pregunta "Està vostè a favor que Catalunya sigui un Estat sobirà, social i democràtic?", que s'havia de realitzar en dependències municipals, Mora va afirmar que "hi ha moltes entitats particulars que ofereixen altres sales".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook