El nomenament de Boi Ruiz com a nou conseller de Salut ha generat diversitat d'opinions en el seu sector. La majoria destaquen la seva experiència en la gestió hospitalària, tot i que algun sindicat ha carregat durament contra el tarannà del nou titular de Salut.

Els més crítics han estat els responsables del Sindicat de Metges de Catalunya, que consideren el nomenament com a "decebedor". Acusen Ruiz de practicar l'hostilitat contra els metges i avivar el distanciament amb la professió des de la direcció de la patronal sanitària concertada. Segons el secretari general d'MC, Antoni Gallego, la designació "és un gran pas per a Ruiz, però un enorme retrocés per a la comunitat mèdica", ja que és un dels màxims responsables de la històrica vaga del 2006 dels metges catalans.

Més contemporitzadors es van mostrar el Sindicat d'Infermeria (Satse), UGT i CCOO de Catalunya. Els tres sindicats van coincidir a destacar la "llarga trajectòria" de Ruiz en l'àmbit sanitari, però també li van reclamar que escolti els professionals i no retalli plantilles, llits ni qualitat assistencial. Les secretàries de la Federació de Sanitat de CCOO, Carmen Navarro, i d'UGT, Encarna Fernández, van donar un vot de confiança al nou conseller, que van qualificar de bon gestor i d'home amb el qual han arribat a "bons acords".