El director del Servei Català del Trànsit, Joan Aregio, ha demanat a través de l'ACN als conductors catalans que extremin les precaucions si aquest pont de la Segona Pasqua han d'utilitzar el cotxe per desplaçar-se. Aregio ho ha remarcat en el context d'un inici d'operació sortida marcat per la pluja, unes condicions climatològiques que han dut Protecció Civil a situar el pla Inuncat per possibles inundacions a la fase de prealerta. S'espera que més de mig milió de cotxes surtin entre aquest divendres a la tarda i aquest dissabte al matí de l'àrea metropolitana.

Aregio ha explicat que des del Servei Català del Trànsit es preveu que aquest divendres a la tarda i aquest dissabte al matí siguin els moments "més complexos de l'operació sortida" d'aquest pont de tres dies.

La situació es veu dificultada per les condicions meteorològiques, que auguren pluja a bona part de Catalunya durant tot aquest divendres. En aquestes circumstàncies, Aregio ha recordat que cal "extremar la prudència".

Fins a 20 litres en mitja hora

Des de Protecció Civil, d'altra banda, s'ha explicat que s'ha posat el pla Inuncat en situació de prealerta, que no implica activar-lo, per la coincidència de l'episodi de pluges amb l'operació sortida.

S'espera que entre les dues de la tarda i les vuit del vespre d'aquest divendres hi hagi les pluges més intenses, de fins a 20 litres en mitja hora. Els indrets més afectats podrien ser les comarques de Barcelona, de la Catalunya Central i de Tarragona, mentre que les de Girona ho serien en menor mesura. A partir de les vuit del vespre, el risc de pluges ja es redueix.

Pel que fa al dispositiu habilitat des del Servei Català del Trànsit per a l'operació sortida -que comença a les tres de la tarda d'aquest divendres i acaba a les dotze de la nit de dilluns vinent-, Aregio ha recordat que hi ha mesures especials a 150 quilòmetres de carreteres catalanes, 10 tècnics treballant permanentment durant els tres dies o 1.500 agents dels Mossos d'Esquadra distribuïts per la xarxa viària catalana.