El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar que en les pròximes hores es produiran noves detencions dels violents que van portar la "kale borroka" a les portes del Parlament, contra els quals espera que els tribunals dictin un "càstig exemplar".

A la sessió de control parlamentari al president català, Mas va prometre que el seu Govern serà "no bel·ligerant però sí contundent i tremendament exigent" contra els "autèntics cafres" que van agredir físicament els diputats que intentaven accedir al Parlament per assistir al debat sobre els pressupostos.

Mas va revelar que ja des de dimecres el Govern es va posar en contacte amb la Fiscalia, que té "la màxima bona predisposició" per obrir diligències contra els violents: "Espero que això no acabi només en l'àmbit de la Fiscalia sinó que passi als tribunals i hi hagi un càstig exemplar per aquella gent que va cometre un atemptat flagrant contra la nostra democràcia i contra el nostre Parlament".

Revisió de les gravacions

El president català va explicar que s'estan revisant les gravacions dels incidents, per identificar i denunciar els qui van cometre "actes violents".

"Espero que no només se'ls denunciï, sinó que aquests casos acabin als tribunals, amb la Fiscalia operant per acusar aquesta gent de delictes que estan perfectament tipificats", va insistir Mas, que va mostrar la seva "coincidència plena" amb la "contundència i fermesa" demanada per la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

En la seva intervenció a la sessió de control, Sánchez-Camacho va dir que "no es pot mantenir la permissivitat" amb els que havien comès un "gravíssim atemptat contra el model democràtic".

Mas va elogiar l'"altura de mires" i la "dignitat" expressada per tots els diputats. Per al president català, l'actitud dels 135 diputats "reforça la nostra democràcia i enforteix el país i la seva ànima amb un bon missatge" a la ciutadania, encara que al mateix temps va admetre que la "imatge" de dimecres no va ser bona quan Catalunya necessita generar "confiança".