El diputat al Congrés, Joan Josep Nuet, és des d'ahir el nou coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). La seva única candidatura va obtenir un 85% d'avals del Consell Nacional: 114 vots a favor, 19 en blanc i 1 vot nul. Nuet es va mostrar "satisfet pel suport aclaparador" i va postular la coalició com un "pol crític i d'esquerres" que sigui capaç de fer "un cop molt fort a l'esquerra catalana, un "reset", amb ambició per seguir creixent" i així ampliar la coalició amb ICV per construir una "Syriza catalana".

Nuet va assegurar des de la 6a assemblea nacional d'EUiA que el fins ara líder Jordi Miralles "jugarà un paper clau i serà una de les veus públiques" de l'organització.

El nou coordinador general d'EUiA, que en el seu discurs final es va envoltar de figures destacades com el mateix Miralles o Mercè Civit, va assegurar que l'ampliació de l'espai d'esquerra que ara planteja la versió d'IU catalana ha d'eixamplar la coalició que han mantingut fins ara amb Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). "S'ha quedat petita" i "volem anar més lluny" després de deu anys, va dir Nuet. A més, va deixar clar que per la coalició ICV-EUiA "no hi ha marxa enrere"possible, sinó que qualsevol moviment que es plantegi ha de ser per "anar més lluny".