Segueix-nos a les xarxes socials:

Unes tres mil persones inicien la marxa per la independència

Organitzats per l´ANC, el conjunt d´actes culminaran l´11 de Setembre amb una manifestació a Barcelona

Més de 3.000 persones van iniciar aquest dissabte a Lleida la Marxa per la Independència, un conjunt d´actes organitzats per la societat civil arreu del país, a través de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC), que culminaran l´11 de setembre amb una gran manifestació a Barcelona que tindrà el lema «Catalunya, proper estat d´Europa».

L´objectiu és assolir a curt termini la independència de Catalunya, i així ho va demanar la presidenta de l´ANC, Carme Forcadell, que va instar al Govern a «apostar clarament per la independència sense entretenir-se amb el pacte fiscal». L´acte va comptar amb un recorregut per Lleida que va acabar amb els discursos i actuacions a la Seu Vella.

L´ANC està convençuda que la propera celebració de la Diada Nacional de Catalunya «passarà a la història» perquè serà l´inici definitiu «del pas cap a la independència» fent arribar el missatge de la Marxa per la Independència a Barcelona. Segons la presidenta de l´ANC, Carme Forcadell, «el poble català s´ha d´aixecar i deixar d´estar ajupit» ara que «ja hi ha una majoria social favorable a la independència».

L´ANC vol empènyer des de la societat civil «que el Govern català faci el possible per aconseguir la independència». «Si el Govern fa el què ha de fer l´ANC li donarà suport, sinó haurà d´empènyer», va dir Forcadell.

La presidenta de l´ANC va reclamar al president del Govern Artur Mas que «es deixi estar de transició nacional i de passos intermedis i faci un pas endavant per l´estat propi sense aturar-se al pacte fiscal». Segons la presidenta de l´ANC «el Govern ha d´entendre que aquest país vol la independència».

Prem per veure més contingut per a tu