16 de agost de 2012
16.08.2012

Intervenen deu quilos de corall vermell extret il·legalment

El material va ser confiscat a tres corallers de Roses i Cadaqués

16.08.2012 | 15:40
Imatge del corall intervingut.

El Cos d'Agents Rurals, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra de Roses, van portar a terme dimarts passat dues intervencions a Roses i Cadaquès (Alt Empordà) contra la pesca il·legal de coral vermell que van suposar la intervenció de deu quilos de material a tres corallers. Malgrat que els corallers intervinguts disposaven de la llicència per a realitzar aquestes activitats havien comès diverses infraccions com la d'efectuar immersió en solitari o pescar corall de talla antireglamentària. La actual normativa estableix una tolerància de corall de mida inferior a set mil·límetres d'un cinc per cent del total del pes.

En aquestes intervencions s'ha comprovat que la quantitat de corall de talla antireglamentària era molt superior, arribant al noranta per cent en un dels comisos i superior al cinquanta per cent en els altres dos casos.

Dels tres corallers intervinguts, dos d'ells tenen un llarg historial d'infraccions i han estat denunciats des de fa més de quinze anys per furtivisme en la pesca de corall en el litoral gironí, així com també per agressions als agents.

La taxa de creixement del corall vermell és molt baixa, és calcula que és de l'ordre d'uns 0,25 mm l'any en diàmetre i una bona part d'aquest corall s'ha extret conjuntament amb la base de roca que el manté adherit al substrat, la qual cosa dificulta la seva recuperació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema