El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, va afirmar ahir que des de les "estructures" de l'Estat es podrien estar "fabricant proves" per intentar alterar el resultat de les eleccions catalanes del 25-N. "Tinc el dret a pensar que, si ningú no es fa responsable -de l'informe policial publicat per El Mundo- i només hi ha calúmnies, és que potser estan fabricant teòriques proves per veure si poden alterar el resultat d'unes eleccions", va denunciar. Mas va fer aquestes declaracions a un acte a l'Hospitalet de Llobregat, poc després que CDC presentés davant la Fiscalia de Catalunya una denúncia contra la Policia Nacional, a la qual acusa, entre d'altres, d'un "delicte electoral" i de "falsedat documental" per filtrar l'informe.

"Diguin el que diguin, organitzin les mentides que organitzin, encara que m'intentin fastiguejar, posaré la cara si tinc la gent al meu costat", va explicar. Hores després, Mas va assegurar que "mai" no ha tingut un compte a Suïssa i va avisar els que vulguin investigar-lo que "no trobaran res".

"No tinc cap compte a Suïssa ni mai l'he tingut; a mi em poden investigar tot el que vulguin, no trobaran res", va afirmar. "La meva sensació és que això serà un 'bumerang', se'ls tornarà en contra seu", va assegurar en una entrevista a Onda Cero.

Sense rastre

El Ministeri de l'Interior no ha pogut "encara" localitzar l'esborrany d'un informe policial que va publicar El Mundo i que suposadament relacionava el president de la Generalitat, Artur Mas, amb comptes a Suïssa. Segons fonts del Ministeri després que Jorge Fernández Díaz va anunciar una "investigació interna" per saber si l'informe existia, els agents han analitzart els arxius i han analitzat tota mena de documents, però l'esborrany en qüestió no ha aparegut. La tesi d'Interior és que és un "refregit" d'informes policials i d'altres documents i informacions.

Fonts del Ministeri apunten que el document que va publicar El Mundo assegurant que era un esborrany de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) conté diverses informacions publicades a Internet i altres dades que es troben en informes ja judicialitzats i datats el 29 de novembre del 2011, 1 de febrer, 20 d'abril i 24 de maig del 2012 que no contenen informacions relatives a Artur Mas. També d'informes que no es corresponen amb l'esborrany i que segons Interior no han estat judicialitzats.

La tesi del Ministeri de l'Interior és que la informació que apareixia al suposat document policial publicat per el diari El Mundo és "un refregit" d'informacions que apareixien a tots aquests documents, alguns dels quals ja es trobaven anteriorment en mans del jutge del cas Palau. Algunes d'aquestes informacions ja havien estat filtrades i publicades anteriorment.

La recerca ha tingut lloc després que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va anunciar una investigació interna que tenia com a objectiu en primer lloc localitzar el document si és que existia, i si existia esclarir com es va arribar a filtrar a un mitjà de comunicació. Els agents que han dut a terme la recerca han analitzat informes ja judicialitzats, altres esborranys i tota mena de documents. El jutge del cas Palau, Josep Maria Pijuan, ja havia afirmat que ell no havia encarregat el document a la policia i va citar a declarar el cap de la UDEF.

Des que es va publicar el suposat esborrany ja s'han presentat cinc querelles contra El Mundo i contra la UDEF. Les primeres van ser les d'Artur Mas i Jordi Pujol contra el diari. Després la de Felip Puig per les informacions que el relacionaven amb el cobrament de comissions. N'hi ha una altra del Departament d'Interior per les acusacions sobre la suposada destrucció d'informes sobre el cas Palau per part dels Mossos d'Esquadra.

S'hi suma l'anunciada per CDC contra la Unitat Central de ?Delinqüència Econòmica i Fiscal davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un suposat delicte electoral per haver filtrat el suposat esborrany a una setmana de les eleccions. En concret, la denúncia va contra els funcionaris de la Brigada de Blanqueig de Capitals de la UDEF pels danys a la reputació del candidat de CiU, infidelitat en la custòdia de documents i revelació de secrets. El govern de la Generalitat també ha demanat a la fiscalia que investigui si El Mundo va atemptar contra l'honorabilitat de la presidència de la Generalitat.