L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha mostrat la seva "satisfacció" aquest dimecres davant l'arxivament de la causa oberta per un hipotètic compte seu a Suïssa. En declaracions als mitjans, el batlle ha denunciat la "intencionalitat política" en les informacions publicades pel diari 'El Mundo' sobre l'existència de comptes seus a Suïssa i Andorra i ha assegurat que espera poder demostrar durant el mes de gener que tampoc té diners al país dels Pirineus. Segons Trias, el final d'aquesta investigació no podia ser "d'una altra manera", perquè ja va demostrar "en el seu moment" que no existia cap compte al país helvètic.

La Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació oberta en entendre que no hi havia prou elements per seguir amb el cas, segons que informa en la seva edició d'avui El Periódico de Catalunya. En la informació, que ocupa la portada del rotatiu, s'assegura que la Fiscalia ha estudiat les diligències però que no veu motius per continuar amb la investigació sobre un suposat compte que el mateix alcalde de Barcelona, de CiU, va negar que hi hagués des del primer moment.

La denuncia davant la Fiscalia va ser presentada per la Policia Nacional i estava basada en indagacions realitzades per un grup de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF).

L'existència d'aquestes indagacions policials les va revelar l'octubre passat El Mundo en una informació en què assenyalava que Trias havia mantingut durant anys un compte obert a la Unió de Banques Suisses i que, coincidint amb l'escàndol del cas Pujol, la va traspassar a Andorra, amb un saldo de gairebé 13 milions d'euros.

Trias es pregunta "qui fa aquests informes, com es fan i com pot ser que es filtrin?"

L'alcalde entén que darrere les filtracions hi ha una "línia d'actuació molt dura" per part del govern espanyol . Trias ha exposat que "sempre" es pregunta "qui fa aquests informes", "com es fan", "com pot ser que es filtrin" i per què ell és "l'última persona en assabentar-se'n". El batlle ha recordat que a través de la web de l'Ajuntament és pot consultar tota la informació sobre la seva situació econòmica.

Preguntat sobre si segueix reclamant la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, l'alcalde ha dit que es mantenia en les declaracions que ja va fer en aquest sentit. Trias ha lamentat que Fernández Díaz no l'hagi trucat per comunicar-li l'arxivament de la causa. "Que investiguin el que vulguin", ha afegit.