El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va criticar ahir les "intoxicacions" que pretenen fer creure que ell "està sol" al seu partit i "tots els altres són independentistes", i va advertir que "els populismes de tota mena acaben creant desencant i frustració". En la seva carta web setmanal dirigida a la militància, es va referir a la crisi oberta en la federació nacionalista després de la divisió de vot en el pacte contra el gihadisme al Congrés, quan els diputats de CDC que es van abstenir en la votació de la presa en consideració del pacte, mentre els d'Unió van votar a favor. Duran va deixar clar que el posicionament diferent va ser per "l'admissió a tràmit i no pel contingut" i va insistir que "no compartim la presó permanent revisable perquè pot convertir-se en l'anticonstitucional cadena perpètua". "Segurament és molt popular i, si se sotmetés a referèndum, els seus partidaris guanyarien, però si un dia es vol fer, primer caldrà modificar la sagrada Constitució, que tan petrificada vol el PP", va afirmar el dirigent, que va assegurar que "Unió ha fet el que ha dit que faria i allò que calia fer".

Més crítiques

Per això, va suggerir que els hi "hauria de caure la cara de vergonya" a les "veus mediàtiques que van intoxicar el fons de la qüestió i es van posar les mans al cap perquè, segons ells, Unió donava suport a la pena de mort o als articles que podien afectar el cas català". "És clar que ells també estaven intoxicats per altres. Hi havia qui deia que el vot diferenciat l'havia buscat jo per reforçar-me internament. Perquè és clar que convé fer córrer que estic sol i que tots els altres són independentistes", va dir.

"És obvi que sóc confederalista i no secessionista, com és obvi que a Unió hi ha secessionistes, que jo respecto. Però hi ha un grup d'informadors als quals se'ls veu el llautó. I als informats, també".