L'exconsellera de Salut i exdiputada del PSC Marina Geli serà la nova coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic (Osona) - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

El nomenament de Geli l'ha aprovat aquest migdia el Patronat de la Fundació Universitària Balmes, entitat titular de la Universitat.

Geli, que és metge de professió, s'encarregarà de la dinamització d'aquest centre d'investigació, que agrupa càtedres i grups d'investigació dels àmbits sanitari i social de la UVic-UCC, i tindrà com a objectiu "canalitzar els esforços perquè sigui un referent en la generació de coneixement sobre el model d'integració dels serveis socials i sanitaris".

El Patronat, en la seva decisió, ha valorat "la seva experiència en gestió i el seu ampli coneixement dels sectors sanitari i social de Catalunya" per nomenar la nova coordinadora del CESS. A més, el Patronat també ha posat en valor "el coneixement que té de la Universitat i del sistema d'educació superior català", ja que va ser portaveu parlamentària d'Universitats i Investigació entre els anys 2010 i 2015.

Geli va ser consellera de Salut durant 8 anys, de 2003 a 2010 i entre d'altres assumptes va propiciar la consolidació i acreditació del sistema d'investigació en salut i el Pacte Nacional d'Investigació i Innovació. Antiga líder dels socialistes gironins i destacada dirigent del PSC a Catalunya, Geli va ser una de les impulsores de Moviment d'Esquerres (MES), que va integrar antics membres de l'ala més catalanista del PSC, entre ells Jordi Martí, Pia Bosch, Magda Casamitjana, Antoni Castells, Ernest Maragall o Montserrat Tura. En les darreres eleccions al Parlament, va ocupar el lloc número 16 de la candidatura de Junts pel Sí per Girona.

El CESS inclou la Càtedra de Bioètica, la Càtedra de Cures Pal·liatives, la Càtedra d'Innovació i Gestió en Serveis de Salut, la Càtedra de Serveis Socials, la Càtedra de TIC Salut i també dels Grups d'Investigació en Alimentació Salut i Benestar (GRASB), Esport i Activitat Física (GREAF), Salut Mental i Innovació Social (SAMI) i Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3U). A més, inclou els serveis DIXIT Vic, Centre de Documentació de Serveis Socials i el Sirius Vic, Centre per a l'Autonomia Personal. La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya vol impartir a partir del curs 2017-2018 el grau de Medicina al campus UVic i per això ha apostat per afermar l'estructura del CESS.