30 de setembre de 2016
30.09.2016

Iceta diu que el president no diposa de legitimitat per aplicar la via unilateral

El president del PSC?referma la seva proposta
de reforma federal i la via a través del diàleg i l'acord

30.09.2016 | 07:13
Miquel Iceta, durant la seva intervenció ahir al debat del Parlament.

El president del PSC al Parlament, Miquel Iceta, va rebutjar la via unilateral perquè «no va enlloc» i va defensar que Carles Puigdemont no té «legitimitat ni força» per imposar la via unilateral del referèndum. Iceta va argumentar que les eleccions del 27-S no van donar el suport necessari per a aquesta via i va dir que la majoria dels catalans estan insatisfets amb les actuals relacions amb Espanya, però no són independentistes. Tot i refermar la seva proposta de reforma federal i la via del diàleg i l'acord, va reiterar la seva disposició per col·laborar amb la millora de l'autogovern i el finançament.
Iceta va carregar contra la via unilateral i va dir al president que «no té dret per posar les institucions catalanes, que són de tots, fora de la llei». Segons Iceta, el principal problema és que s'ha fixat l'objectiu de la independència quan no ho és per a la majoria dels catalans. «Hi ha molts obstacles però el fonamental és que no té encara prou suport, la majoria social a Catalunya és la que formem les persones que estem insatisfetes amb les actuals relacions amb la resta d'Espanya», va dir. També va retreure a Puigdemont que ofereixi un referèndum acordat amb l'Estat però alhora posi «l'ultimàtum» de «referèndum o referèndum».
En la rèplica, Puigdemont va remarcar que prefereix fer cas a les urnes que a «l'IBEX 35, els barons d'un partit, els que estan endollats en consells d'administració o els editorialistes interessats».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook