23 de març de 2018
23.03.2018

Iceta destaca el gir en un discurs «autonomista»

El líder del PSC es mostra desconcertat amb les paraules de Turull que, assegura, «l'allunya» del suport del grup de la CUP

23.03.2018 | 01:13
Miquel Iceta, ahir al Parlament.

El líder del PSC-Units, Miquel Iceta, es va mostrar desconcertat amb el discurs de Jordi Turull, i li va demanar aclarir si és sincer o només és «una petita anècdota o gir argumental per necessitats del guió». Iceta va dir que si el discurs, que va qualificar d'autonomista, busca el suport de la CUP, «en lloc d'apropar-los els allunya». Amb tot, si el discurs suposa una renúncia a treballar per «una meitat dels catalans» o un procés constituent, s'està obrint un camp molt interessant, va assegurar Iceta, tot i que no veu elements de confiança per canviar la seva oposició.

Iceta va dir que el discurs de Turull va amagar «la qüestió fonamental» de cap a on es va, i que no va parlar de la independència ni de l'Espai Lliure de Brussel·les ni de l'acord d'investidura JxCat-ERC. Va afegir que li van agradar les apel·lacions al diàleg i de refer consensos, tant de Turull com d'ERC, i els va demanar que es decideixin, perquè «aquest país, dividit, no avançarà». També va dir que la reconstrucció de consensos implica renúncies de tots; que la responsabilitat que no hagi arrencat la legislatura és de tots; va apel·lar a preservar la legitimitat del Parlament i les seves normes, i va advertir que el gran risc de Catalunya és «no recuperar en el que ja ha retrocedit».

Iceta va estendre la mà si és per crear consensos amplis, i va avisar que «la meitat contra la meitat no remourà obstacles».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook