El fins ara sotsdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Josep María Argimon, va ser nomenat ahir nou director gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS), encarregat de gestionar els grans hospitals públics i els ambulatoris de Catalunya. Argimon (Barcelona, 1958) substitueix en el càrrec de director de l'ICS Candela Calle.

El nou director de l'ICS és llicenciat en Medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en medicina preventiva i salut pública per l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). També és diplomat en Epidemiologia i estadística per la Université Pierre et Marie Curie París IV, màster en Atenció sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en Epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

El Govern va restituir Lluís Juncà i el va nomenar director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació. Juncà havia estat destituït com a secretari general de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda en aplicació de l'article 155. La Generalitat va nomenar també Elsa Ibar com a nova directora general de Patrimoni Cultural i a Josep Manuel Rueda com a director de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural.

També va nomenar a Àngels Ponsa com a directora general de Cooperació Cultural i el poeta i assagista Joan-Elies Adell com a director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), a proposta de la consellera Laura Borràs. El periodista catòlic Marcel·lí Joan va ser nomenar nou director general d'Assumptes Religiosos, en substitució d'Enric Vendrell, que ha expressat públicament el seu malestar pel seu cessament.