El Govern fa una crida a l’ús racional de la telefonia mòbil durant la concentració de la tarda de la Diada per intentar evitar el col·lapse de la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència.

Les operadores de telefonia mòbil habilitaran les mesures habituals per augmentar la capacitat de la xarxa en casos de grans concentracions, però atès que tota gran concentració de persones amb dispositius mòbils pot provocar la saturació de la xarxa malgrat aquestes mesures addicionals, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública recomana:

• Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi. Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.

Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.

Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures, tingueu cautela amb les connexions que establiu.

• Les aplicacions dels telèfons intel·ligents solen mantenir una connexió 3G o 4G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no feu servir.

• En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el telèfon d’emergències 112 si hi ha saturació de la telefonia mòbil. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda.

• Si heu de fer una trucada urgent i hi ha congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. Si no ho aconseguiu, espereu entre 10 i 15 segons abans de tornar a provar de fer la trucada.

• Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l’esdeveniment, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio.