El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha recordat aquest dimecres que el seu partit fa temps que reclama una estratègia "comuna" entre els independentistes, "realisme" i "persistència". Durant la segona sessió del debat de política general, Sabrià ha demanat menys "gesticulacions" i moviments "de cara a la galeria". El diputat també ha apostat per crear una taula política per marcar un camí comú amb els actors de la societat civil, els agents polítics i econòmics que van ser presents el 3-O. Des del grup republicà han demanat que a més de parlar de com es reaccionarà a la sentència de l'1-O, es pressioni l'Estat i es denunciï "el relat fals que s'ha intentat construir". "La mentida que han creat els ha de portar de nou al desprestigi absolut", ha apuntat.

"Qui pretengui agafar dreceres o és un ingenu o ens està enganyant. Toca treballar amb constància i determinació. A ERC persistirem fins aconseguir l'objectiu", ha sentenciat en relació a la construcció d'una república independent "per fer una societat millor".

Des del grup republicà han avisat que "no es pot acceptar res que sigui menys que l'exercici del dret a l'autodeterminació". "No hi ha rebaixes possibles. Estem disposats a seure a totes les taules, no anar de rebaixes", ha destacat. "A la resposta de la solució del problema entre Catalunya i l'Estat, només hi ha la paraula autodeterminació", ha conclòs.

Després de constatar que l'1-O, l'Estat "va perdre el poder a Catalunya" i que el 3-O va ser "la gran derrota", Sabrià ha dit que el país està en una "nova etapa". Un moment que, al seu entendre, no es pot renunciar a cap via democràtica ni pacífica que porti a la independència. Tot i això, ha avisat que ERC no comparteix les imatges de les manifestacions i protestes de dissabte i dilluns passat. "No les compartim perquè fan petit un moviment que ha estat exemplar, que és immens, i que amb les garrotades es fa petit i lleig", ha apuntat. "No cometem l'error de creure que determinades actituds ens apropen a l'objectiu perquè ens fan recular i perdre suports", ha sostingut. En qualsevol cas, ha afegit que els Mossos han de treballar més des de la "previsió" que amb "l'acció".

Finalment, durant la seva intervenció, Sabrià ha assegurat que la lluita social "és la millor manera de treballar per la República". Així ha apostat per la cohesió, el progrés econòmic i en avançar en nous drets. D'altra banda, en cas que els encausats per l'1-O no tinguin una "sentència justa", al seu parer, caldrà "rebel·lar-se" i lluitar "coordinats apel·lant a les grans majories".