La Generalitat ha aprovat aquest dimarts obrir un procés de consulta prèvia per modificar el decret d'admissió d'alumnes que inclou l'eliminació de la puntuació complementària per celiaquia i per pares, tutors i germans exalumnes al centre.

En roda de premsa després del Consell Executiu, la portaveu del Govern, ha explicat que impulsen aquesta modificació del decret per "lluitar contra la segregació escolar" i que es preveu implantar el curs 2019-2020, i que té per objectiu fomentar la igualtat d'oportunitats en el marc de l'educació inclusiva.

La Conselleria d'Ensenyament, que ja havia anunciat la seva voluntat d'eliminar aquesta puntuació, argumenta l'eliminació de la puntuació per malaltia crònica que afecta el sistema digestiu, endocrí i metabòlic en la cerca de major igualtat en l'accés, i que els menjadors escolars ja incorporen menús específics per alumnats amb aquestes malalties.

Respecte a la puntuació per pares, tutors o alumnes exalumnes, Ensenyament justifica que l'escolarització ha de ser equilibrada, i que l'alumne passi per davant per aquests punts complementaris "va contra l'equitat i la igualtat d'accés"; sí que es mantindrà la puntuació complementària en cas que els germans estiguin encara al centre.

Artadi ha afegit que "amb l'ànim de fomentar la participació i la transparència" es farà una consulta pública entre la comunitat educativa, i ha animat a la participació a través del portal de la Generalitat.