Més de seixanta col·lectius socials, organitzacions del 15-M, entitats republicanes i antifeixistes, a més d'ANC i Òmnium Cultural, han convocat per a aquest dissabte, en ple judici del procés, una manifestació a Madrid perquè el dret a decidir «no sigui un delicte» i per l'autodeterminació.

En roda de premsa per presentar la convocatòria, la portaveu de la coordinadora 25-S i Esquerra Castellana, Elena Martínez, va informar que també es va fer una crida a la participació a partits polítics com Podem i IU que, de moment, no s'han adherit a l'acte, si bé s'espera que acudeixin responsables i militants d'aquestes formacions «a títol individual».

Martínez va explicar que la manifestació intenta demostrar que a Madrid hi ha molta gent que «aposta pel diàleg i la democràcia» davant «derives autoritàries i repressives» i també denunciar que «el judici polític que ha començat al Tribunal Suprem no és només contra les persones que s'asseuen allà, sinó contra tot el poble Catalunya».

«Autodeterminació no és delicte»

«Autodeterminació no és delicte» i «Democràcia és decidir» són els lemes de la manifestació que es desenvoluparà dissabte a les 18 hores entre Atocha i Cibeles i a la qual s'espera que acudeixin persones procedents de Catalunya, per a la qual cosa es noliejaran 380 autobusos. Segons els organitzadors, també està confirmada la presència de col·lectius que es desplaçaran a la capital d'Espanya des de Galícia, Castella i Lleó, Andalusia, Euskadi i Astúries. La portaveu de la coordinadora 25-S va subratllar que la mobilització ve a deixar clar que «Madrid no vol ser còmplice de la repressió a Catalunya ni consentir la deriva autoritària del Govern espanyol». La manifestació, segons els organitzadors, s'emmarca en el conjunt d'actes que han tingut lloc a Catalunya i a ciutats europees "i Madrid no podia ser una excepció".

Els convocants han insistit que es tracta d'una iniciativa oberta, organitzada per col·lectius de la societat civil que comparteixen objectius comuns que se sustenten en la defensa de llibertats civils i socials.