La Junta Electoral Central (JEC) ha donat als Mossos d'Esquadra un termini que vencerà demà a les 15.00 hores perquè tregui de la seu de la Generalitat i dels edificis dependents de l'administració els llaços grocs o blancs, pancartes i símbols "partidistes" que trobi exhibits, i adverteix que si no compleix la resolució, hi podria haver responsabilitats penals.

Fonts de la Junta han informat a Efe que aquest és un dels termes de l'acord pel qual l'òrgan electoral demana al conseller d'Interior del Govern que de "manera immediata" doni instruccions als Mossos perquè apartin de la via pública aquests símbols, contraris a la Llei en període electoral.

A banda de treure les estelades, els llaços, les pancartes o fins i tot "imatges o expressions" similars a d'altres usades per formacions que concorren a les eleccions, la Junta demana al conseller d'Interior que entre les seves instruccions figuri la vigilància que aquests símbols no tornaran a col·locar-se en façanes d'edificis públics durant el període electoral.

En el seu acord, l'òrgan que vetlla pel compliment de la Llei Electoral adverteix que si la retirada no es completa "estrictament" abans del termini donat, la Conselleria d'Interior podria incórrer en responsabilitats administratives i penals.

També indica que si no es compleix l'acord, la Junta es dirigirà al prefecte de Policia de la Conselleria perquè l'executi, i per això, recalca que el contingut d'allò establert aquest dijous es trasllada també a ell.