Un 36,5% dels 802 treballadors en actiu del metro de Barcelona als quals s'ha realitzat un TAC tenen afectacions degudes a la seva exposició a l'amiant en la laringe (22) i la pleura (22) i a 249 més se'ls ha de fer revisions periòdiques per altres patologies relacionades amb aquest material, segons dades de CCOO de Catalunya.

Dels 22 treballadors amb afectacions a la laringe, que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no reconeix, dos ja han passat per quiròfan per fer-los biòpsies, va assegurar ahir el delegat de prevenció i salut laboral de CCOO al metro, José Manuel Moreno. Els 22 afectats de laringe se sumen als altres 22 treballadors, aquests sí reconeguts per TMB, que tenen afectacions pleurals o calcificacions pulmonars.

Jornada de vaga

Els treballadors van secundar ahir una vaga per la presència d'amiant a les instal·lacions de la infraestructura. Els serveis mínims es van complir amb normalitat des de les 6 hores, cosa que no va poder evitar les incomoditats dels passatgers, amb esperes més llargues i combois més abarrotats que habitualment.