El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va assegurar ahir que seguirà treballant perquè la seva empresa segueixi endavant, així com per la consecució de la llibertat i l'amnistia. Ho manifestava al matí a Sentmenat, on va tornar a treballar a l'empresa de la qual és fundador i president, Aranow, en virtut de l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Amb aquest permís, Cuixart podrà sortir cada dia de dilluns a divendres per tal de treballar al matí a la seva empresa i realitzar tasques vinculades amb el voluntariat a les tardes, però amb l'obligació de tornar a dormir a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages).

Rebut pels treballadors

A les portes de l'empresa, on va arribar a les 9.15 hores, Cuixart va ser rebut pels treballadors de la nau que la firma té a la localitat de Sentmenat (Vallès Oriental). Li van dedicar un llarg aplaudiment i molts el van abraçar.

«Us vaig dir que tornaria un dia, he tornat i us dono les gràcies per tot, per la feina que heu fet; han estat dos anys i tres mesos, i avui [ahir per al lector] torno, però a la nit hauré de tornar a la presó», va declarar. «Ha estat molt potent sentir-me acompanyat per vosaltres», va afegir i va assegurar a continuació que el treball que s'ha fet des de l'empresa ha permès que aquesta hagi pogut tirar cap endavant. «Seguiré treballant per tirar endavant l'empresa, i seguiré treballant per la llibertat i per l'amnistia», va proclamar abans d'entrar a l'empresa per reprendre la seva tasca professional privada.

Els casos de Forn i Bassa

D'altra banda, l'exconseller d'Interior Joaquim Forn i la de Treball Dolors Bassa podran sortir de la presó per anar a treballar i per tenir cura de familiars, una vegada que les presons on compleixen condemna pel procés van acordar, ahir, aplicar l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Segons va informar la conselleria de Justícia, en el cas de Forn, condemnat a deu anys i mig per sedició, la junta de tractament de la presó de Lledoners va acordar permetre que surti cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres, 12 hores i mitja cada jornada, per anar a treballar.

Per la seva banda, la junta de tractament de Puig de les Basses, a Figueres, va autoritzar que Bassa, que compleix una condemna de dotze anys, surti de la presó tres dies a la setmana, vuit hores cada jornada, per tenir cura d'un familiar d'edat avançada. D'aquesta manera, Forn i Bassa són els primers exconsellers de la Generalitat de Carles Puigdemont condemnats pel procés als quals s'aplica l'article 100.2 del reglament penitenciari perquè puguin sortir de la presó per treballar o exercir de voluntariat.