Segueix-nos a les xarxes socials:

Quan començarà la preinscripció a escoles i instituts de Catalunya?

La Conselleria d'Educació ha publicat la resolució que estableix la preinscripció per al segon cicle d'Infantil i els ensenyaments obligatoris

Quan començarà la preinscripció a escoles i instituts de Catalunya?Arxiu,

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució que estableix la preinscripció per al segon cicle d'Infantil i els ensenyaments obligatoris de l'23 de març a l'1 d'abril.

En els ensenyaments postobligatoris, la preinscripció serà de l'11 a l'15 de maig a Batxillerat i cicles de grau mitjà de Formació Professional (FP), del 29 de maig a el 5 de juny en els cicles de grau superior de FP, i per a les arts plàstiques i disseny entre el 29 de maig i el 10 de juny, ha informat el departament en un comunicat.

Quan hi ha més sol·licituds que places vacants, les sol·licituds s'ordenen seguint els criteris de prioritat i atorgant una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc.

A Primària i ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits, i per a ESO i Batxillerat, en determinats centres tenen preferència els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.

Atorguen punts germans matriculats al centre o el pare, mare o tutor treballant, la proximitat a el domicili, la recepció de la família de la renda garantida de ciutadania i discapacitat, i en cas de desempat hi ha criteris com el de família nombrós o monoparental.

El període de matriculació, en el cas dels alumnes de segon cicle d'Infantil, Primària i primer curs d'ESO, es farà entre el 16 i el 22 de juny; en l'alumnat de segon, tercer i quart d'ESO tindrà lloc entre el 25 de juny i l'1 de juliol.

Novetats

  • Les novetats per a la preinscripció per al proper curs se centren en els ensenyaments postobligatoris, i s'adapta el tràmit electrònic per a la seva visualització des de dispositius mòbils.
  • També s'implanta per primera vegada la preinscripció electrònica en cicles formatius de grau mitjà i superior d'arts plàstiques i disseny.
  • La preinscripció electrònica és el tercer curs que s'implanta: en 2018-2019 va ser en els cicles formatius de grau superior, i en els de 2019-2020 va ser per als cicles formatius de grau mitjà i de Batxillerat.
  • Es farà un segon període d'assignació de places per a l'admissió en els cicles de grau superior, i al mes de setembre els alumnes que no hagin aconseguit plaça de les demanades inicialment, podran ampliar la seva sol·licitud i accedir a un cicle de la seva elecció.
  • A més, per al segon cicle d'Infantil, Primària i ESO s'han incrementat les actuacions relacionades amb la informació a les famílies, amb la publicació d'un número especial de 'Infoescola' i la difusió d'una Guia per a la preinscripció i matrícula.
Prem per veure més contingut per a tu