Els rectors de les dotze universitats catalanes mantindran aquest migdia una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual decidiran si es reprendran les classes presencialment abans que el curs finalitzi, o bé si la docència acaba en forma telemàtica.

La reunió es produeix després que el ministre d'Universitats, Manuel Castells, es reunís ahir dijous amb els responsables del sistema universitari de les comunitats autònomes.

Després de la reunió, el Govern central va deixar en mans de l'autonomia universitària la decisió d'acabar les classes de manera "online" i com fer els exàmens, fins i tot si s'aixeca l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus, i va permetre també elegir si les pràctiques passen al curs següent o als mesos d'estiu.

Les decisions que afecten la finalització del curs, entre les quals es troben com s'avaluarà i com s'organitzaran les pràctiques, són de naturalesa complexa i es prendran de manera consensuada en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya, ha afirmat en diverses ocasions la consellera d'empresa, Àngels Chacón, de la conselleria de la qual depèn la Secretaria d'Universitats.

A Catalunya, el passat dimecres dia 1, la Universitat Autònoma de Catalunya (UAB) va ser la primera que va donar les classes presencials per acabades en aquest curs.

El sistema universitari català compta amb uns 208.000 alumnes matriculats a la xarxa pública, prop de 24.000 a la privada i més de 37.000 a la Universitat Oberta de Catalunya, l'ensenyament de la qual és íntegrament virtual.

Formen part del sistema universitari català la Universitat de Barcelona; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat de Lleida; Universitat de Girona; Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; Universitat de Vic; Universitat Oberta de Catalunya; Universitat Internacional de Catalunya; Universitat Abat Oliva-CEU, i la Universitat Ramon Llull.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus