La Generalitat està treballant en un pla perquè els nens puguin sortir de casa en un termini d'entre vuit i deu dies si "segueix l'evolució positiva de casos" de coronavirus, han confirmat fonts de l'administració catalana a Europa Press.

El Govern decidirà a "finals de la setmana que ve" si els menors poden sortir al carrer "de manera limitada en el temps i en franges horàries" i ho condiciona al fet que no hi hagi cap "rebrot". Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa de l'executiu català.

Segons ha explicat Vergés, els nens menors de 3 anys no hauran de portar mascareta per sortir de casa però que els que en tenen fins a 12 anys n'hauran de portar. I ha remarcat la importància de les mesures higièniques, és a dir, rentar les mans abans i després de sortir al carrer.

Vergés ha remarcat que no es posarà ningú en risc i menys les persones vulnerables i ha assenyalat que cal cuidar la part emocional del confinament i vetllar per l'aspecte psicològic dels menors.

El conseller Buch ha afegit que demà dissabte el consell tècnic del PROCICAT avaluarà el pla que s'ha treballat conjuntament des del seu departament amb el de Salut i el de Treball, Afers Socials i Famílies. I no ha volgut avançar gaire detalls a l'espera que demà tal com està previst es doni llum verda al pla per a infants. Tot i així, el Govern dona per fet que un adult podrà sortir al carrer alhora amb més d'un fill i que s'hauran de complir tres condicions: elements de protecció com la mascareta, higiene permanent i distància de seguretat.

"Tindrem dies si vol el Ministeri de Sanitat perquè pugui plantejar la seva proposta i poder discutir i debatre si no s'ajusta amb la que fem nosaltres", ha afegit Buch sense aclarir què farà el Govern en cas que el govern espanyol no ho autoritzi.

"Ho plantejarem amb informes tècnics darrere i amb l'evolució del sistema sanitari. No farem cap disbarat. Plantejarem les coses de manera seriosa i amb les recomanacions dels experts" ha reblat Buch.

El PROCICAT analitzarà demà dissabte el pla que prepara el Govern sobre els infants però la decisió no es prendrà fins d'aquí uns dies.

Les conselleries de Salut, Interior i Treball, Afers Socials i Famílies estan treballant conjuntament per impulsar el pla en "un temps prudencial, per esperar que no hi hagi cap rebrot de virus".

L'Executiu català ha insistit que els pròxims dies "és important mantenir el confinament sever com fins ara".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus