El Tribunal Constitucional (TC) ja ha obert la via per revisar la sentència del Procés en admetre a tràmit per unanimitat els recursos interposats per nou dels dotze líders independentistes condemnats pel Suprem, la majoria a penes de presó per sedició.

Només falten per admetre els recursos de l'líder d'ERC Oriol Junqueras, i de l'exconseller Raül Romeva, que van recusar als dotze magistrats de tribunal en considerar que tenien prejudicis "ideològics" davant l'independentisme.

D'aquesta manera, en una providència el TC admet a tràmit els recursos dels exconsellers Jordi Turull i Dolors Bassa, condemnats a 12 anys de presó; de Josep Rull i Joaquim Forn (10 anys i mig), de l'expresidenta de Parlament Carme Forcadell (11 anys i mig); de l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, tots dos sentenciats a 9 anys.

També estudiarà els dels exconsellers Carles Mundó i Meritxell Borràs, condemnats a inhabilitació i multa per desobediència, com l'exconseller Santi Vila, que no obstant això va ser l'únic que no va recórrer a TC.