Un jove de 21 anys ha ingressat a presó per ordre del jutge acusat d'exercir de metge en almenys una clínica privada de Barcelona sense tenir els estudis, segons ha avançat la Ser i han confirmat els Mossos d'Esquadra. Els fets van tenir lloc entre el 7 i el 8 d'abril. En concret, el dia 7 la responsable de l'Hospital de Martorell va informar als Mossos que l'individu s'havia ofert per treballar-hi, i que en els filtres de contractació s'havia detectat que no estava col·legiat.

Davant d'aquests fets, l'endemà els Mossos el van detenir per falsedat documental. Se'l va detenir a la clínica privada, el nom de la qual no ha transcendit. Després dels tràmits policials va passar a disposició del jutge, que va decretar l'ingrés a presó.

Arran d'aquesta decisió el jutge va autoritzar l'escorcoll del domicili del detingut. Allà, els Mossos van comissar material físic de suplantació d'identitat, i van trobar documentació que ara s'analitza per determinar si el noi havia exercit en altres centres mèdics i en diferents especialitats.

En aquest sentit, la informació de la Ser apunta que el jove també s'havia fet passar per metge per col·laborar amb el grup Sanitaris per la República, cosa que va fer durant dos dies fins que va ser descobert. En aquest cas, sembla que es va fer passar per neurocirurgià de la Vall d'Hebron.