La Secció 29 de l'Audiència Provincial de Madrid ha confirmat l'arxiu del Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid per la suposada filtració del sumari de la recerca per terrorisme a membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) en l'Audiència Nacional.

Ja al febrer d'enguany, el titular del Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid, Adolfo Carretero, que investigava la filtració a mitjans de comunicació d'informació obrant en el sumari dels membres dels CDR investigats per terrorisme en l'Audiència Nacional, va acordar l'arxiu en no veure cap delicte de revelació de secrets, ja que la causa "ja no era secreta" quan es van publicar les notícies.

El magistrat instructor explicava que gràcies a un "exhaustiu i brillant informe" de la policia judicial a la qual es va encomanar la recerca de la filtració, s'ha "acreditat extrems que aclareixen d'una manera fefaent els fets denunciats".

Donava per "acreditat que la causa ja no era secreta i que totes les parts de la mateixa van rebre còpia mitjançant una plataforma digital o 'cloud'". "Cap funcionari judicial o policial va filtrar les actuacions a la premsa, sinó únicament que el funcionari va donar trasllat de les mateixes a una part --per problemes informàtics-- quan no eren secretes", postil·la.

El jutge assenyalava que calia tenir en compte que quan això va ocórrer totes les parts tenien ja accés a les actuacions "i a més d'un nombre indeterminat de persones", al que se sumava que els periodistes que van publicar aquestes informacions es van acollir al seu dret a no revelar les fonts d'informació.