27 de novembre de 2020
27.11.2020
Diari de Girona

Jordi Ferrés renuncia a les primàries de JxCat i demana el vot per Laura Borràs

L'exregidor de Sant Cugat demana el vot per la portaveu a Madrid: "Hem de col·laborar i no competir"

27.11.2020 | 14:01
Jordi Ferrés renuncia a les primàries de JxCat i demana el vot per Laura Borràs

Jordi Ferrés ha renunciat aquest divendres a les primàries de JxCat per les eleccions del 14 de febrer, tal com ha pogut saber l'ACN. L'exregidor de Sant Cugat demana ara el vot per Laura Borràs en considerar que les dues opcions "han de col·laborar i no competir". En una carta adreçada a la militància del partit -que celebra les primàries aquest cap de setmana-, a la qual ha tingut accés l'ACN, Ferrés argumenta que Borràs i ell han "coincidit en gran mesura". Per altra banda, contraposa les seves idees amb les de l'altre candidat, el conseller Damià Calvet. Així, les primàries de JxCat només tindran dues opcions: Calvet o Borràs. Ferrés acaba la carta demanant el vot per la portaveu a Madrid: "És la millor candidata i podrà ser la primera presidenta de la Generalitat".

A la carta Ferrés argumenta que, en els diferents debats entre els tres candidats, ha comprovat que hi ha dos missatges "molt diferenciats": "Per una banda, el missatge de Borràs i el meu propi, on queda clara la voluntat d'implementar el mandat de l'1 d'octubre de forma immediata. I per altra banda, el missatge de Calvet, que parla de ser la 'generació' que proclami la independència de Catalunya".

"És evident que Borràs i jo mateix hem coincidit en gran mesura en com afrontar els reptes econòmics, culturals, ambientals i socials del país i la seva emergència sanitària", continua Ferrés a la carta. "Francament, en aquesta campanya he comprovat que la Laura, a qui jo no coneixia abans, és una dona amb claredat d'idees, enorme qualitat humana, capacitat d'escoltar, de posar-se al servei de la gent, de ser pròxima i empàtica i, alhora, treballadora, executiva i determinada", afegeix.

És per tot això, que Ferrés conclou que la seva candidatura i la de Borràs "són opcions que han de col·laborar i no han de competir, fent que Junts abandoni definitivament l'estratègia de peix al cove i la gestió de les engrunes de l'autonomisme".

"Us anuncio que en les properes hores renunciaré a la meva candidatura, per posar-me a la seva disposició [de Borràs] i continuar treballant amb totes les meves forces perquè Catalunya esdevingui un país independent en forma de república", justifica Ferrés, que acaba la carta demanant el vot per Borràs: "Crec sincerament que és la millor candidata d'aquestes primàries i, amb el vostre suport, podrà ser la primera dona presidenta de la Generalitat de Catalunya".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook