11 de març de 2021
11.03.2021
Diari de Girona

L'exconsellera fugida Serret s'entrega al Suprem

El Suprem cita Serret a declarar el 8 d'abril i deixa sense efecte l'ordre de detenció i la declaració de rebel·lia

11.03.2021 | 11:13
L'exconsellera fugida Serret s'entrega al Suprem

La fins aquesta setmana delegada del Govern davant la Unió Europea, Meritxell Serret, vol tornar a Catalunya per recollir l'acta de diputada del Parlament i "continuar la lluita política contra la repressió". Segons un comunicat d'ERC, des de fa unes hores ja és a l'estat espanyol.

Serret s'ha personat al Tribunal Suprem, a Madrid, on ha prestat declaració i es preveu que en les properes hores ja podrà ser a Catalunya. La decisió de Serret, que portava "exiliada" a Brussel·les des de 2017, respon a la voluntat de "mantenir la lluita contra la repressió contra l'independentisme i a favor de l'autodeterminació, fent política des de Catalunya i mirant d'obrir camí a la resta d'exiliats polítics".

Llarena la cita a declarar el proper 8 d'abril com a investigada per desobediència

El magistrat del Suprem Pablo Llarena ha citat l'exconsellera d'Agricultura Meritxell Serret a declarar el proper 8 d'abril a les 11 hores en qualitat d'investigada per un delicte de desobediència. Llarena ha deixat en llibertat provisional Serret i ha deixat sense efecte la declaració de rebel·lia, així com la cerca i captura ordenada contra ella i la seva ordre de detenció. En la seva resolució, el magistrat argumenta la seva decisió per la interpretació que va fer la sentència del procés sobre la malversació (absolent els acusats), per l'estat actual de la investigació, "que no reflecteix fins ara despeses concretes" a càrrec d'Agricultura, i perquè la pena prevista per al delicte de desobediència és de multa i d'inhabilitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit