La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, va obrir ahir la porta a la possibilitat d'obrir bars i restaurants en horari nocturn i replantejar el toc de queda a Catalunya per endarrerir-lo fins a les onze de la nit.

En una entrevista en La 2 i Ràdio 4, Budó va afirmar que « ens podríem planteja la reobertura de la restauració a la nit, també». «Va sent el moment d'afrontar aquesta necessitat de donar aquest aire a la gent i als negocis», va afegir, tot referint-se a l'impacte psicològic de la pandèmia en la ciutadania per la restricció de la llibertat individual.

«Estem en un toc de queda nocturn i a partir d'aquí hem de començar a veure com començar a aixecar unes certes mesures i poder sortir a sopar fora comença a ser una de les mesures a posar sobre la taula perquè les dades ens permetrien recuperar activitats com aquesta», va assenyalar Budó.

Quinze dies per abordar-ho

«Durant aquests dies hem de treballar aquesta desescalada», va especificar la consellera de Presidència i portaveu sobre la data de reobertura nocturna. «No vull especular, tot el que arribi abans benvingut serà», va assenyalar, però va apuntar que aquesta nova relaxació de les mesures s'estudiarà durant les dues properes setmanes.