La residència municipal Can Comelles d'Esparreguera ha detectat un brot amb vint contagiats de covid-19, segons ha informat l'Ajuntament. Hi ha la circumstància que tots els usuaris havien estat vacunats al gener. Dels 52 tests d'antígens realitzats diumenge entre els residents de la zona vella, on s'ha detectat el brot, 32 van donar negatiu i 20, positiu. D'aquests, 12 no tenien cap símptoma i vuit en tenien de lleus, com ara febrícula. En cap cas no es van detectar símptomes greus ni complicacions respiratòries, segons el consistori, tot i que hi ha hagut tres ingressos per precaució. Dilluns es van fer proves diagnòstiques a tots els residents i personal de la residència. Com a conseqüència del brot, s'han suspès les sortides i les visites al centre i s'investiga ara l'origen del mateix.

La residència havia recuperat feia poc el règim de sortides i visites obert amb els seus familiars després que acabés la pauta de vacunació de tots els residents. Per això, s'investiga si l'origen dels casos detectats pot estar en el contacte amb familiars o l'exterior del centre.

Trasllat dels negatius

L'Ajuntament d'Esparreguera va anunciar que traslladarà de manera puntual nou persones de la residència municipal Can Comelles i que han donat negatiu en els testos de coronavirus. L'alcalde, Eduard Rivas, va confirmar que s'han suspès els règims de sortides i visites, mentre que el Departament de Salut analitza l'origen del contagi i la situació per la qual els usuaris ja vacunats en segona dosi han contret el virus. En la mateixa línia, va demanar que si cal aplicar nous protocols es tingui en compte la salut emocional de les persones.

Rivas va assegurar que se seguiran tots els protocols a la residència.