Un total de 6.615 persones van ser desallotjades la nit de dissabte a diumenge de diferents carrers, places i platges en una nova nit de botellons i aglomeracions a la ciutat de Barcelona, segons va informar ahir l’Ajuntament de la capital catalana.

Es tracta d’una xifra a l’alça, ja que la matinada de dissabte van ser gairebé 5.000 els desallotjats per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra a Barcelona. En concret, van ser 4.924.

Les concentracions més nombroses es van tornar a produir al passeig del Born i al front marítim, especialment a les platges del Somorrostro i Sant Miquel. No hi va haver detencions ni denúncies i el mateix tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, va voler posar de relleu la «manca de conflictivitat i incidents» en tots aquests desallotjaments nocturns.

«Des de l’aixecament de l’estat d’alarma no hi ha hagut cap mena d’incident important en les nits barcelonines, però sí una ocupació important de l’espai públic», va recordar Batlle.

«Esperem que la reobertura de l’oci nocturn en les pròximes setmanes ens permeti un esponjament d’aquest tipus d’activitat», va insistir el tinent d’alcalde de Seguretat, que també va demanar a ciutadania i mitjans de comunicació «viure amb certa normalitat» aquestes xifres diàries de desallotjats a la capital catalana. «No caldria donar explicacions cada dia sobre quants n’hi ha o quants deixen d’haver-n’hi. N’hi ha molts. Però, insisteixo, no hi ha incidents i aquesta és la millor notícia», va concloure Batlle.

El mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va opinar uns dies enrere que els locals d’oci nocturn havien de poder reprendre el funcionament «aviat» per garantir una activitat nocturna regulada i reduir el nombre de botellons, encara, però, sense concretar una data.