La Guàrdia Civil ha precintat una empresa de Mataró (Maresme) que importava gossos de granges d'Europa de l'est i els mantenia amuntegats a les seves instal·lacions, a l'espera de distribuir-los de manera il·lícita per les Balears i les Canàries.

Aquest cos ha informat aquest dissabte que l'operació policial, denominada 'Canicat', l'han dut a terme agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració d'Inspecció de Treball, del Servei de Ramaderia de Balears i dels serveis veterinaris i de benestar animal de Mataró.

Els agents han realitzat tres registres simultanis a Mataró, Palma de Mallorca i Telde (Gran Canària), encara que han centrat les seves perquisicions en l'empresa radicada a Catalunya, que es dedicava a la importació d'animals de companyia des de països de l'est d'Europa.

Aquesta empresa de Mataró mantenia als cadells en unes instal·lacions que no complien els requisits sanitaris i els animals s'amuntegaven en molt poc espai, la qual cosa havia provocat la mort per aixafament d'alguns d'ells.

La Guàrdia Civil va tancar i va precintar l'establiment i va interposar als seus responsables nombroses denúncies per incompliment de la normativa respecte al benestar animal.

Des de Mataró, els gossos es traslladaven a les illes, i al local on es comercialitzaven a Palma de Mallorca els agents van intervenir 25 animals que van ser traslladats al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus.