La comissió delegada per a la covid-19 decidirà dijous al matí si demana al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport covid. El Govern ha rebut ja l'informe del comitè científic assessor, que hi fa consideracions a favor i en contra. En declaracions a l'ACN, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que si fos necessari, s'entraria una resolució "ràpida" al TSJC perquè s'hi pronunciés. A més, ha argumentat que el tribunal només tindria un assumpte a valorar, "una mesura que ja ha analitzat, no li ve de nou". "No s'hauria de pronunciar pel culte, per les reunions o pel toc de queda", ha indicat. En cas que la mesura decaigués, es podria aplicar la mateixa nit de dijous a divendres.

"Primer hem d'analitzar aquesta nit l'informe i demà a les 8 del matí acabarem decidint", ha apuntat Argimon. El conseller ha subratllat que si la mesura s'acabés aixecant, es podria fer ràpidament a través d'una resolució urgent del DOGC que entraria en vigor la mitjanit de dijous a divendres. En el cas contrari, s'entraria una petició urgent al TSJC.

En aquest punt, Argimon ha recordat que el tribunal té els seus ritmes però només tindria sobre la taula un assumpte que ja analitzat altres vegades.