Diari de Girona

Diari de Girona

Bèlgica descarta de forma definitiva l’entrega a Espanya del raper Valtonyc

Aquesta resolució pot ser el darrer episodi de la travessia judicial del raper mallorquí en aquest país

La justícia belga va decidir ahir que no extradirà el cantant balear Josep Miquel Arenas, més conegut com a Valtonyc, després de tornar a estudiar el seu cas un cop el Tribunal de Cassació va ordenar repetir el judici per injúries a la Corona.

El tribunal d’Apel·lació de Gant, amb una nova composició, ha analitzat si la llei belga és aplicable al delicte d’injúries a la Corona després de descartar el lliurament pel delicte d’amenaces i enaltiment de terrorisme. Aquesta resolució pot ser el darrer episodi de la travessia judicial del raper mallorquí a Bèlgica.

Encara que segueix oberta la via per a un altre recurs de cassació, diferents fonts judicials veuen «altament probable» que el cas s’acabi a Gant.

Fins ara, els tribunals belgues han rebutjat dues vegades la seva extradició a Espanya, però el Tribunal de Cassació va estimar el recurs de la Fiscalia belga i va ordenar repetir el judici per comprovar si es donen les condicions i hi ha arguments per rebutjar el lliurament. El raper va arribar a Bèlgica el 2018 quan va fugir d’Espanya després que l’Audiència Nacional confirmés la pena de presó a tres anys i mig pels delictes d’injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces.

Compartir l'article

stats