Diari de Girona

Diari de Girona

El cap dels Mossos defensa que la policia «ha de tenir» eines com Pegasus

Estela assegura que les comunicacions s’intervenen «dins d’una investigació i amb autorització judicial»

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, va assegurar ahir que la policia necessita eines com el programari Pegasus per lluitar contra el crim organitzat. Ho va dir durant una entrevista a TV3 en la qual va puntualitzar que actualment la policia catalana no disposa de Pegasus, però va assenyalar que «el que està clar és que la policia n’ha de tenir, si no és Pegasus, un que s’hi assembli».

Va explicar que els Mossos tenen una aplicació informàtica i un sistema per intervenir comunicacions, però que sempre s’intervenen «dins una investigació judicialitzada i amb l’autorització judicial corresponent».

Quan li van preguntar si li agradaria adquirir Pegasus, va afirmar que li agradaria tenir «el millor (programari) del mercat», i va proposar buscar el millor i més assequible.

Estela va indicar que la Prefectura dels Mossos ha entregat a la Conselleria d’Interior un nou protocol per gestionar la intervenció de la policia catalana durant els desnonaments que requereixin presència policial, que es farà públic durant les pròximes setmanes. «La policia no desnona ningú, sortim a la fotografia i n’acabem sent els protagonistes, però la policia no desnona ningú», va expressar. Va afegir que quan reben el requeriment judicial per desnonar, contacten amb els serveis socials i intenten «buscar la solució menys traumàtica».

Compartir l'article

stats