Diari de Girona

Diari de Girona

El pistoler de Tarragona rep avui l’eutanasia

El jutjat rebutja la petició de llibertat del pistoler de Tarragona abans d’aplicar-li la mesura, subratllant que no s’ha penedit del seu atac

L’exvigilant de seguretat autor del tiroteig. Arxiu. | DDG

Una jutge ha rebutjat la petició del ‘pistoler de Tarragona’, Eugen Sabau, per quedar en llibertat abans que demà se li practiqui l’eutanàsia que va sol·licitar, en apreciar risc de fuga, ja que estaria en un hospital sense vigilància, i va subratllar a més que no s’ha penedit del seu atac.

Així ho va resoldre la titular del jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona, en una interlocutòria en la que desestima la petició de la defensa de Sabau, en concloure que acordar la seva llibertat «no alteraria en demesia» la seva actual situació, ja que passaria d’estar ingressat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa, al Vallès Occidental, a un altre hospital ordinari, tot i que sense vigilància policial, la qual cosa comporta un risc de fugida.

El Consorci Sanitari de Terrassa, on el ‘pistoler de Tarragona’ es troba ingressat al mòdul penitenciari, amb una lesió medul·lar irreversible, va programar per avui la seva eutanàsia, després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi rebutjat els últims recursos amb els que les seves víctimes pretenien paralitzar la seva mort assistida.

La defensa de Sabau va demanar a la jutge que li revoqués l’ordre de presó preventiva que va dictar el 17 desembre del 2021 i que el deixés en llibertat els dies previs a la mort assistida que el pistoler va sol·licitar i que se li va autoritzar, perquè es pogués acomiadar dels seus familiars en un hospital ordinari.

En la seva interlocutòria, la jutge discrepa de la defensa del pistoler i de la Fiscalia, que entenen que han desaparegut les finalitats perseguides amb la presó preventiva.

«Certament pot dir-sºe que, atesa la greu situació mèdica en la que es troba l’investigat, pugues pràcticament assegurar-se que el risc de reiteració delictiva o risc d’atemptar contra la integritat de les víctimes, així com el risc d’alterar fonts de prova, s’han vist mitigades enormement», reconeix la jutge.

No obstant això, la jutge adverteix que, si s’acordés la llibertat provisional, hi hauria un «elevat risc de fugida», ja que en aquest cas ingressaria en un hospital ordinari sense vigilància policial de cap tipus, «on qualsevol tercer, familiar o amic, podria accedir fàcilment al mateix i facilitar-li la fugida».

La jutge també argumenta que el fet que el pistoler segueixi en un hospital penitenciari no li impedeix rebre visites dels seus familiars i afins, pel que considera que rebutjar la seva llibertat no afectarà «de forma evident» a la seva situació, doncs el seu estat físic «li impedeix abandonar en aquest moment l’entorn hospitalari».

El 14 de desembre de l’any passat, Subau va disparar contra tres dels seus excompanys de feina a les oficines d’una empresa de seguretat, en ple centre de Tarragona, i va fugir.

Poc després, va disparar a un agent dels Mossos d’Esquadra en un control i es va atrinxerar en una masia abandonada de Riudoms (Baix Camp), fins que va ser neutralitzat després d’un tiroteig en el que va resultar ferit.

Compartir l'article

stats