Diari de Girona

Diari de Girona

El comissari en cap dels Mossos retira el pols a la Conselleria d’Interior

Estela i Elena mantenen converses per intentar sufocar la dimensió pública de la crisi a la cúpula policial

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, ha intentat sufocar la crisi que s’ha desencadenat en adquirir dimensió pública el pols que havia plantejat a la Conselleria d’Interior. Estela va exigir a principis d’estiu que s’apartés de la prefectura el número 2, el comissari Eduard Sallent, en constatar que prenia decisions pel seu compte que prèviament havia pactat amb el director general, Pere Ferrer . Estela, si no s’apartava Sallent, estava disposat a abandonar la prefectura del cos.

Estela es negava a consentir que Sallent manés més que ell des de la segona fila. I comptava amb el suport de la majoria de comandaments dels Mossos, que entenen que posar-se del costat del comissari en cap cas és situar-se també en contra d’ingerències polítiques que segons el seu parer representa la continuïtat de Sallent. Però Estela ha decidit aixecar el peu de l’accelerador per rebaixar la tensió, i ha traslladat el missatge als agents que seguirà al capdavant dels Mossos.

La conselleria li havia deixat clar que no acceptava el pols i que no apartaria Sallent, un comissari més receptiu a les seves instruccions i que veuen imprescindible per impedir que el cos torni a «bunkeritzar-se» -aquesta va ser l’expressió que van utilitzar fa nou mesos- com consideren que passava quan manava el major Josep Lluís Trapero. Una font d’Interior admetia dimarts que Estela i Sallent no havien encaixat, però remarcava que tots dos havien d’acceptar que se’ls havia escollit per treballar plegats. El pols sembla haver-ho guanyat Elena.

Dia de converses

Dimarts, les converses entre Estela i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que encara està convalescent d’un problema de salut, es van succeir al llarg de tota la jornada intentant acostar posicions i intentant així mateix buscar una sortida a una situació que malmet greument la imatge del cos policial, segons lamenten agents, comandaments i sindicats. Segons fonts d’Interior, conseller i comissari es van posar d’acord i va ser Estela qui finalment va plantejar a Elena la possibilitat d’enviar una carta interna a tots els agents.

Compartir l'article

stats