Diari de Girona

Diari de Girona

Macron, Sánchez i Costa es reuniran la propera setmana per parlar del Midcat

Pedro Sánchez es mostra «optimista» sobre el fet que França acabi dient «sí» a la infraestructura

El president francès, Emmanuel Macron, va anunciar ahir que la setmana que ve es reunirà amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, i amb el primer ministre portuguès, Antonio Costa, per parlar sobre el Midcat. Després que hagués insistit dijous en el «no» a la infraestructura, Macron va anunciar aquesta trobada amb els líders d’Espanya i Portugal, dos països que aposten per tirar endavant el projecte d’interconnexió gasístic, juntament amb Alemanya. Macron va dir que la intenció de la reunió és trobar una «solució pragmàtica».

«Veuré d’aquí a uns dies a París el primer ministre Sánchez i el primer ministre Costa, i trobarem acords molt pragmàtics tots tres, perquè així és com farem les coses i com les farem bé, a l’europea, però França està a favor de la interconnexió i a favor d’una Europa solidària», va dir en una altra roda de premsa després de la cimera europea informal de la Unió Europea celebrada a Praga.

Per part seva, Sánchez, que desconeixia que el president francès havia fet pública la trobada i apostava per ser «discret», va explicar que és «optimista» sobre el fet que França acabi dient «sí» a la infraestructura.

«Estic convençut que podrem arribar a un acord», va dir, expressant aquesta confiança en la roda de premsa amb què va tancar la participació en la cimera informal de líders de la UE que es va celebrar a Praga i al final de la qual el president francès va revelar la propera reunió a París.

Compartir l'article

stats