Segueix-nos a les xarxes socials:

La dona que ha trobat el nadó abandonat a Barcelona: «Pensava que era un ninot però va moure els ulls»

Ana Edilia marxava a treballar quan s'ha trobat el nadó dins d'una bossa d'esport

La dona que ha trobat el nadó abandonat a Barcelona: «Pensava que era un ninot però va moure els ulls»Francesc Casals

Ana Edilia, una veïna de nacionalitat colombiana que viu a Barcelona i que treballa netejant cases, sortia aquest dimarts a les 06.45 hores del matí de la seva casa, al carrer Begur del barri de Sants. A la vorera de davant, al costat de l'entrada d'una entitat social tancada, s'ha topat amb un home d'accent “peruà o equatorià” que assenyalava una bossa fosca: “És un nen”. 

El nadó ha estat trobat a l'interior d'una bossa d'esport.

La dona, sense deixar de mirar a aquell home que sostenia un telèfon mòbil, s'ha acostat a mirar l'interior de la bossa. “Vaig creure que era un ninotet”, admet que va creure en veure al nadó. “I vaig creure que l'home estava borratxo”, afegeix també. Però llavors: “el nadó va moure els ulls i el caparró”. Abans que sabés com reaccionar, l'home li ha mostrat la pantalla del seu telèfon, estava telefonant al 112 i, a continuació, li ha demanat que es quedés ella al costat del nen perquè ell arribava tard a la feina. 

Ana Edilia explica que ha acceptat quedar-se amb el nadó i també ella ha trucat pel seu compte al 112, on li han confirmat que una patrulla dels Mossos d'Esquadra i una ambulància ja estaven de camí. “Mentre esperava, l'he posat a la meva falda. Per si tenia fred, perquè estava plovisquejant. Li va caure el xumet i li vaig tornar a col·locar. Però estava tranquil, calentet, no plorava. L'havien deixat calentet”, explica. Dins de la bossa, hi havia una manta. 

Als tres o quatre minuts, ha arribat la patrulla policial i l'ambulància. El nadó d'entre un i dos mesos de vida, ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu i es troba fora de perill. La policia catalana ha obert una investigació per descobrir qui ha abandonat a aquest nadó al carrer, en plena onada de fred, durant una de les nits més fredes de l'any.

Prem per veure més contingut per a tu