Un policia imputat per l'1-O denuncia el petó no consentit d'una manifestant el 2017

El seu testimoni s'acompanya d'un vídeo del canal qatarià Al-Jazera

Vídeo | Un policia imputat per l'1-O denuncia el petó no consentit d'una manifestant el 2017

Al Jazeera

EFE

Un policia nacional imputat per les càrregues del referèndum il·legal celebrat a Catalunya l'1 d'octubre del 2017 ha denunciat el petó no consentit que li va fer una de les manifestants a Barcelona per considerar-lo un delicte contra la llibertat sexual.

Així consta a la denúncia, a la qual ha tingut accés EFE, presentada aquest dilluns davant el jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona on l'efectiu de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els antiavalots, relata que una persona desconeguda d'uns 60 anys li va fer un petó a la boca de forma "sorprenent, inopinada, sobtada i no consentida".

Segons el denunciant, que acompanya el seu testimoni amb un vídeo del canal qatarià Al Jazeera, els fets van passar en un ambient d'"extrema violència ambiental" en què la dona buscava, "a més de l'ànim libidinós", desencadenar "una situació de violència generalitzada" per la reacció de l'agent que, no obstant, va ser de "fàstic" i "contenció".

Al text de la denúncia s'explica que en el moment del petó s'acabaven d'intervenir les urnes electorals situades als serveis centrals del Departament d'Educació de Catalunya, a la Via Augusta de Barcelona.

Mentre procedien al desallotjament del centre, els antiavalots van patir "crits, insults, agressions i vexacions", recull la denúncia.

Al vídeo adjuntat com a prova s'observa una dona agafar l'agent de la part baixa del casc i besar-lo a la boca. El policia demana al seu escrit la seva identificació i que se li imposi una ordre d'allunyament.

El denunciant és un dels 45 agents que van participar a les Unitats d'Intervenció Policial amb motiu de l'1 d'octubre del 2017 que estan sent investigats per la seva actuació per impedir el referèndum il·legal, han confirmat fonts del Sindicat Unificat de Policia (SUP) el gabinet jurídic del qual assisteix l'agent.

El policia ha presentat la denúncia gairebé sis anys després dels fets perquè fins ara no havia aconseguit localitzar el vídeo per adjuntar-lo com a prova documental, segons les mateixes fonts.

"Com es pot apreciar (al vídeo), no hi ha consentiment i (...) el principi d'autoritat està completament diluït", al·leguen des del sindicat, que considera l'acte un cas d'abús sexual, ja que és previ a la reforma del Codi Penal que passa a equiparar l'abús i l'agressió.